Košenje trave i kosilice

22.12.2014. 12.31.00

Kada se odlučite za kupovinu kosilice, budite svesni da ih je mnogo na tržištu i da su dizajnirane za različite terene. Neke kosilice će bolje raditi na ravnom terenu, a druge na brdovitom. Kosilica koja je dizajnirana za brdovita mesta, nije primerena za ravne površine, budući da ne kosi ujednačeno.

image

Neki predmeti se mogu isprobati u prodavnici pre kupovine, ali sa kosilicom to nije slučaj. Najbolje da se raspitate kod prijatelja i rodbine kakve oni kosilice imaju i koliko su zadovoljni. Ako nemate takvu mogućnost, možete pogledati na internetu. Takođe, na idealno.rs možete pročitati šta o pojedinom proizvodu misle drugi korisnici koji su već kupili takav proizvod. Mišljenja korisnika mogu biti korisna s obzirom na ono šta nameravate da kupite. Dakle, ne zaboravite i vi nakon kupovine da napišete svoje mišljenje koje će pomoći budućim kupcima istog proizvoda.

Kosilice za travnjake mogu biti na ručni ili motorni pogon. Ručno košenje je zahtevnije, pa svi danas kupuju kosilice na motorni pogon jer je lakše raditi s njima. Kada kupujete kosilicu budite svesni da je to opasna mašina, i poduzmite sve mere da se zaštitite kad s njom radite. Gotovo svaka kosilica, pogotovo kad su u pitanju kvalitetniji i skuplji modeli, ima sistem koji gasi kosilicu, ako se dogodi bilo koja situacija koja bi mogla ugroziti sigurnost, ako vam na primer kosilica izleti iz ruku, ona će se sama ugasiti odmah kad se to dogodi.

Danas je kosilica neizostavan alat koji ima svaka porodica koja poseduje dvorište.

Neke kosilice imaju korpu u koju trpaju pokošenu travu, tako da vam po dvorištu ne ostaje pokošena trava koja će se posušiti te izgledati kao smeće.

Podesiva visina je takođe važna, kosite što je niže moguće, ako vam to dozvoljava teren. A ako naletite na krtičnjak ili nešto slično, samo podignite nivo kosilice i ništa se neće dogoditi.

Kosilice se takođe razlikuju po širini košnje. One koje su šire bolje rade na područjima gde nema prepreka. Manje kosilice omogućavaju košnju tamo gde košnja s velikom kosilicom nije moguća.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka