Karakteristike i izbor radne opreme

22.12.2014. 18.31.00

Radne mašine kao kompresor, pumpa i generator dolaze u mnogo verzija, koje se međusobno razlikuju po karakteristikama kao što su princip rada, snaga, nivo zvučne snage, itd.

image

Pre kupovine generatora morate sebi postaviti neka okvirna pitanja: Generator koje električne snage želite? Trebate razmisliti gde ćete postaviti generator i koliki mu je nivo zvučne snage, koliko vremena želite, da generator radi s jednim punjenjem goriva. Možete izabrati između generatora, koji rade na dizel ili benzin.

Prednost benzinskog radne mašine je niža cena benzina i njegova lakoća, njegova karakteristika da se brzo ugreje, zbog čega je odličan za kratkotrajno korištenje. Dok generator, koji radi na dizel, ima svojstva da je teže zapaljiv, ima robusan motor, koji može raditi duže vremena od benzinskog generatora. U slučaju da će generator raditi više sati, savetujemo vas da izaberete dizel generator.

Kupovinu radne mašine kao kompresora, zahteva temeljno razmatranje. Morate da izabrate kompresor, odgovarajućeg modela i veličine sa obzirom na svrhu korištenju i vaše želje. Postoji više vrsta kompresora. Navojni kompresor je namenjen za korištenje u industriji te je tih i izdržljiv, dok je klipni kompresor optimalni izbor za radionice.

Kompresori sa visokim pritiskom za ronioce i industriju, zatim građevinski kompresor je prikladan za rad na terenu i radi na dizel ili benzinski pogon, medicinski kompresor se koristi u zdravstvu, a za kućnu upotrebu najbolji izbor je polu-profesionalni kompresor. Cenovno dostupniji manji kompresor omogućuje vam, da olakšate sebi sve radove, osim manjih kućnih poslova, možete s njim završiti i komplikovanije zahvate.

Pumpa je još jedna radna mašina, koji dolazi u više vrsta, a od njene namene zavisi koju ćete izabrati. Pumpa može biti rotaciona, motorna, vodena, protočna. Potisna pumpa je namenjena ispumpavanju goriva. Dok je potopna pumpa namenjena ispumpavanju, transportu čiste i prljave vode.

Pumpa treba biti proizvedena od kvalitetnog materijala I mora biti otporna na udarce. Odluka o modelu pumpe, koji mislite da kupite, treba se zasnivati na nameni njenog korišćenja, a pre kupovine budite sigurni, da ima sve karakteristike i funkcije, koje su vam potrebne.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka