Izbor USB memorije

22.12.2014. 11.06.00

USB fleš je vrlo praktična spoljna memorija, na koji možete snimiti svoje podatke, fotografije, filmove. Zbog njegove male veličine i težine mođete lako da ga nosite sa sobom. USB fleš diskovi su savršena zamena za CD ili DVD i možete da ga povežete na većinu savremenih uređaja poput DVD plejera, radija, TV-a, itd. Možete da birati između USB memorija različitih veličina i oblika.

image

USB stikovi su gotovo u potpunosti zamenili čuvanje podataka na DVD-ju ili CD-u. Svaki računar danas ima nekoliko USB ulaza i kao svaki drugi digitalni uređaj sa kojim je USB poveziv. USB ima mnoge pozitivne osobine, mali su i lagani, a vrlo pouzdani i brzi, a opet imaju veliki kapacitet memorije. Možete bez problema da kupite USB kapaciteta memorije 8 GB, 16 GB, 32 GB, čak i 64 GB, u zavisnosti od sopstvenih potreba.

USB memorije su danas dostupne u najsavremenijim oblicima, a njihova kućišta su napravljena od plastike, gume ili metala. Nešto skuplji USB-ovi dolaze u obliku nakita, privezaka, kao što su srca ili razni životinjski oblici i slično. Moguće je čak kupiti i USB posut Swarovski kristalima. Izaberite onaj koji je napravljen od izdržljivog materijala. Plastika može biti osetljiva na različite šokove, dok je metalni USB fleš vrlo izdržljiv, ne mođe lako da se ošteti, a i vodootporan je.

USB uređaj od 8 GB je namenjen zahtevnijim korisnicima koji u ovom manjem obliku spoljne memorije čuvaju velike količine podataka koje žele da nose sa sobom.

Prilikom izbora USB-a od 8 GB proverite kolika mu je brzina snimanja podataka, a kolika je brzina čitanja podataka. Isto važi i za sve ostale USB fleševe. Veći USB fleševi nam daju i mogućnost da budu rezervni prostor za čuvanje podataka. Pri kupovini USB fleša razmislite o tipu podataka koje ćete snimati na njega, kao i za šta ćete ga najčešće upotrebljavati.

Najmanji USB diskovi su zgodni za korišćenje u autoradiju. Uz pakovanje podataka, na USB svakako možete i da snimite omiljenu muziku. USB je napredna računarska komponenata koja je cenovno pristupačna. Veći USB stikove nam daju i mogućnost da budu rezervni prostor pohrane podataka. Pri kupnji USB stika razmišljajte o tipu podataka koji ćete snimati na njega te za što ćete ga najčešće upotrebljavati.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka