Izbor seckalice

22.12.2014. 18.15.00

Različite seckalice, kao seckalica za meso, seckalica za salamu i električna seckalica spadaju u neophodne kućne aparate u svakoj kuhinji. S njima možete lakše i sa većim užitkom pripremati dobra i ukusna jela svaki dan. Takođe, seckalice i slični kuhinjski aparati mogu biti jako dobar rođendanski ili svadbeni poklon.

Seckalica za salamu je odličan kuhinjski aparat sa kojim možete salamu, sir i hleb jednostavno iseći na jednake kriške, debljine po vašoj želji. Seckalica kao što je ona za salamu, može biti ručna ili automatska, na vama je da odaberete koju želite. Razlika je u veličini noža za sečenje.

Automatska seckalica je definitivno najpraktičnija i najjednostavnija za korišćenje pri sečenju većih, srednjih ili manjih količina. Za upotrebu u kuhinji, najviše se preporučuje seckalica kod koje je nož za sečenje veličine oko 20 cm. Izaberite onu koje je masivnija i teža, da vam se prilikom sečenja ne bi pomerala. Seckalica za salamu je jednostavna za čišćenje i održavanje, i možete birati između različitih modela i veličina. Neke seckalice imaju i mogućnost samooštrenja noža.

Još jedan praktičan aparat je seckalica za meso za lakše pripremanje mesnih proizvoda. Mnoge seckalice za meso na tržištu danas imaju puno drugih dodataka koje možete koristiti za pripremu raznih drugih jela, kao što su špagete, rezanci i slične namirnice. Odaberite onaj koji će biti najprikladniji za vaše potrebe. Možete da birate između različitih metoda sečenja, koje vam omogućavaju da meso isečete na veće ili manje komade. Seckalica za meso mora da bude napravljena od kvalitetnog materijala, sigurna za korišćenje i jednostavna za čišćenje.

Sa električnom seckalicom možete uštedeti puno vremena u pripremi jela kada ste u žurbi. Sečenje luka i povrća može jako dugo da traje, pogotovo ako sečete veću količinu. Sa seckalicom, taj isti posao, ćete obaviti mnogo lakše i u samo par minuta. Seckalice mogu biti i ručne. Najčešća ručna seckalica je ona za mlevenje začina.

Kao i svi kućni aparati danas, tako i seckalice imaju razne dodatke uz pomoć kojih možete da sečete različitim brzinama i i izrađene su od kvalitetnih materijala.

Prilikom kupovine takvih kućnih aparata, najvažnije je da odaberete onaj koji je svestran i lagan za korišćenje, i da znate za pripremu kakve hrane vam je potreban.

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.