Izbor pravih auto zvučnika

22.12.2014. 03.26.00

Slušanje muzike tokom vožnje može biti pravi užitak, naravno, ako imate kvalitetne auto zvučnike. Kada se odlučite za kupovinu auto zvučnika potrebno je da obratite pažnju na čistoću zvuka i njegovu moć, koja nam govori kakvu glasnoću zvučnici mogu da prenesu.

image

Mnogi ljudi veruju da su ugrađeni auto zvučnici slabijeg kvaliteta i zato ih menjaju za nove, koje su sami, prema svojim željama, izabrali. Razlika između ugrađenih i odvojenih zvučnika u automobilu je ne samo u zvuku i snazi, nego i materijalu koji je kod odvojenih izdržljiviji i trajniji. Na tržištu postoji puno proizvođača koji nude zasebne zvučnike, a koje ćete izabrati u zavisnosti od toga koliko ste spremni da platite za njih i koje su vaše potrebe.

Zvučnici za auto se razlikuju po frekvencijskim rasponima i zato su neki veličine male kutije, a drugi zauzimaju ceo gepek auta. Uglavnom auto zvučnike delimo u tri grupe, a to su visokotonci, koji su najmanji zvučnici za vaš automobil i generišu visoke frekvencije. Oni mogu biti izrađeni od titanijuma, aluminijuma ili plastike i veličine su od 2.5 do 5 centimetara. Srednjetonski auto zvučnici koji se nazivaju i mid-range zvučnici, izrađeni su od materijala kao što je papir, kevlar, polipropilen, ili od razne plastike. Njihova veličina varira od 10 do 20 cm, a njihova membrana je vrlo često u obliku kupe. Treća grupa obuhvata sabvufere ili dubokotonske zvučnike za auto, koji su po veličini najveći i imaju najnižu frekvenciju. Njihove membrane su u obliku čunja, a mnogo su veće od prethodne dve grupe pa tako mogu dostići 30 centimetara.

Zvuk u vašem automobilu ne zavisi samo od toga koliko ćete platiti za auto zvučnike i da li su kvalitetni, nego i od akustike automobila i ostatku zvučnog sistema. Pre nego što se odlučite za kupovinu auto zvučnika obvezno ih isprobajte, inače vam se lako može desiti da se razočarate. Pioneer auto zvučnici su jedan od brandova na današnjem tržištu koji pruža visoko kvalitetne zvučnike, koje ne karakteriše samo odličan zvuk, nego su i vrlo jednostavni za instalaciju. Pioneer auto zvučnici su dostupni po razumnoj ceni i stilski su lepo dizajnirani.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2022 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka