Izbor ploče za kuvanje

22.12.2014. 19.09.00

Danas su staklokeramičke i indukcijske ploče za kuvanje sve češći izbor u uređenju kuhinja i pri kupovini kuhinjskih aparata. Ako ste pred odabirom ploče za kuvanje, pripazite kod izbora i razmislite koji tip ploče za kuvanje bi bio najprimereniji vašem domaćinstvu.

Trenutno su izuzetno popularne ploče za kuvanje Bosch, jednako staklokeramičke i indukcijske, ali ako vam takve ploče za kuvanje ne dolaze u obzir – izaberite plinske ili električne ploče za kuvanje. Bosch ploče za kuvanje naći ćete u različitim verzijama – osim po tipu, razlikuju se i po broju ringli, dimenzijama i dizajnu.

Ako se odlučite za kupovinu indukcijske ploče, evo nekoliko stvari koje treba da znate. Indukcijske ploče su sigurne za upotrebu - kada na njima nema posude, one se automatski gase. Imaju vrlo visoku snagu pa je vreme kuvanja na njima gotovo prepolovljeno – a skraćeno vreme kuvanja podrazumeva i skraćenu potrošnju energije. Jako je jednostavna za održavanje, ugrađeni senzori upozoravaju kada se po ploči nešto prolije ili kada je isparila sva tečnost iz posude na upaljenoj ploči.

Kao nedostatak indukcijskih ploča često se navodi potreba za posebnom vrstom posuđa. Na indukcijskim pločama potrebno je koristiti posuđe koje ima feromagnetno dno, debljine barem deset centimetra, te osim toga obimom mora savršeno odgovarati ringli.

Ako vam indukcijske ploče ne odgovaraju, lako ćete pronaći zamenu - plinsku, staklokeramičku ili električnu ploču za kuvanje. Pre odabira odlučite kolika vam ploča treba – standardno dolaze sa četiri ringle, ali ćete lako pronaći ploče sa više mesta za kuvanje. Upravljanje može biti na dugme ili dodirom. Upravljanje na dodir imaju uglavnom sve indukcijske ploče za kuvanje i većina staklokeramičkih.

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.