Izbor kvalitetnih guma prečnika 14' za vaš auto

22.12.2014. 17.25.00

Izbor dobrih guma za vaš auto je od ključnog značaja i kod kupovine ne smete se previše obazirati na cenu, nego na kvalitet i adekvatnost vašim uslovima vožnje. Različite gume su namenjene za različite marke automobila i vrste prevoznih sredstava, na kupovinu utiču i uslovi u kojima se vozite!

image

Kod izbora guma, uvek je važno paziti na kvalitet. Kvalitetne gume omogućuju nam veću sigurnost na putu. Kada se odlučujete za kupovinu guma, uvek pazite na kvalitet a ne samo na cenu. Neće vam biti žao da potrošite nešto više za gume, jer ćete se osećati sigurnije i gume će vam trajati duže vremena. Gume prečnika 14“ su jedne od najprodavanijih automobilskih guma.

Prečnik 14 znači prečnik felne vašeg metalnog ljubimca . Gume prečnika 14“ mogu bit zimske ili letnje, ili one koje su namenjene svim vremenskim uslovima. Zimske gume su obavezan deo auto opreme, jer u nekim situacijama mogu vam spasiti život. Naime, one su prilagođene za posebne zimske uslove, njihov profil je napravljen posebno za vožnju po snegu i ledu.

Kako su zimske gume prečnika 14“ napravljene od mekše gume nego letnje, one bolje prijanjaju na put i tako sprečavaju, da se na zaleđenom putu auto ne zanese. Za različite automobile postoje različite gume i gume prečnika 14“ nisu prigodne za sva vozila. Možete proveriti u kojoj je kategoriji vaš metalni ljubimac, ako pogledate u saobraćajnoj ispravi ili na sadašnjim gumama.

Kvalitetne gume su bitna kupovina i kako je na tržištu puno proizvođača, koji nude gume prečnika 14“, s lakoćom ćete naći prave gume za vašeg metalnog ljubimca te sa kojima ćete biti na putu još sigurniji. Jako je važno da ste upoznati sa uslovima u kojima najčešće vozite.

Za gradsku vožnju su idealne gume sa dobrim skretajnim karakteristikama, koje se što manje troše, dok su za autoput najprigodnije celogodišnje gume, koje su tihe kod velikih brzina i imaju dug rok trajanja.

Za krivudave brdske puteve se preporučaju zimske gume s izvrsnim prijanjanjem za sigurnost i lakšim savladavanjem nizbrdica i po mokrom kolovozu. Pre svega će vam dobro doći zimske gume, s kojima možete savladati i zaleđene nizbrdice. Naravno da morate znati i dimenziju guma, njihov profil te brzinski indeks te indeks nosivosti.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka