Izbor foto papira

22.12.2014. 10.17.00

U današnje vreme, kada je tehnologija napravila veliki korak, za izradu fotografija nije više potrebno posetiti foto studio, već fotografije možete kod kuće izrađivati sami. Za to nećete koristiti običan papir, već foto papir, koji omogućuje izradu boljih fotografija.

Odabir među različitim tipovima i markama foto papira može biti naporan, ali je nužno za proces izrade. Foto papir je poseban papir koji je namenjen za izradu fotografija visokog kvaliteta, to je papir koji je obložen slojem koji je osetljiv na svetlo. Odlučujete i o veličini vašeg foto papira. Dostupan je u više različitih veličina, od standardnih veličina, do velikih formata. Ako ne znate odabrati veličinu papira uvek vam ostaje opcija da isečete ivice, ako vam ostanu beline na fotografiji.

Foto papir je obložen sjajnim ili mat slojem. Mat foto papir gotovo da nema refleksije, dok sjajni papir na svetlu reflektuje, ali daje jasnije detalje i veće kontraste. Sjajniji papir je iz tog razloga skuplji od mat foto papira. Još jedna važna osobina foto papira je težina i njegova transparentnost, koja određuje hoće li se fotografija videti s druge strane ili ne, ako se vidi, to pogoršava kvalitet fotografije.

Foto papir se takođe razlikuje po tome za šta je namenjen, ako je namenjen za profesionalnu izradu, koja pruža bolje rezultate, tada je i skuplji. Za amatersku izradu je najbolji izbor A4 foto papir koji nije previše transparentan i mekan. Za izradu fotografija papir treba biti tvrđi, da ne dođe do oštećenja. U isto vreme ne sme biti predebeo da ne bi zapinjao u štampaču. Probajte da saznate koji je papir najbolji za vaš štampač.

Foto papir Canon može se pohvaliti širokim izborom foto papira, koji su preporučeni za Canon štampače. Možete birati između različitih veličina i debljina. Canon foto papir je dizajniran za svaku primenu, bila ona profesionalna ili amaterska.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2021 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka