Supermarket

Gradski bicikli – štede vreme tokom najvećih saobraćajnih gužvi

22.12.2014. 07.28.00

Putovanja automobilom po gradu mogu biti vrlo naporna. Pogotovo kad idemo u grad iz jednog dela u drugi tokom vrhunca saobraćajnih gužvi. Povećana gužva u saobraćaju u ranim jutarnjim satima, neposredno pre nego što većina ljudi počinje raditi, i oko 17 h po završetku radnog dana, poznati su svima i uzrok su velike nervoze i gubitka vremena. Dosta vam je takvih gužvi i mislite da nemate alternative? Možda je vreme za…gradski bicikl.

image

Jedna od opcija kako bi izbegli saobraćajne gužve je, naravno, javni prevoz no ni on ne garantuje brzi prevoz od tačke A do tačke B, pogotovo ako u vašem gradu nema podzemne železnice – a kako znamo još uvek je nema.

Gradski bicikli su druga opcija. Ako koristite javne bicikle koji su odnedavno dostupni u većim gradovima, gužve u saobraćaju se u potpunosti mogu izbeći. Najveći nedostatak u korišćenju bicikla je da ih možete koristiti samo u dobrim vremenskim uslovima ali za vreme kišnog i hladnog vremena i dalje ćete morati da koristite neki drugi vid transporta (osim ako niste ekstreman i dobro opremljen biciklista). Ipak, gradski bicikli mogu da budu vaša velika odluka jer na ovaj način radite nešto dobro za svoje zdravlje, za čistiju okolinu, ali i izbegavate gužve. Na kraju možete i dosta uštedeti. Ukoliko je lep i sunčan dan sve ove prednosti dolaze do punog izražaja.

Za one koji su lenji pedalati na duže relacije tu je i električni bicikl. Kod električnog bicikla treba ipak da pripazite da je baterija dovoljno napunjena. Ušteda novca će biti nešto manja jer ih ipak treba napuniti strujom, no ušteda vremena je u tom slučaju ponekad i veća.

Prilikom kupovine gradskog bicikla, možete izabrati muški ili ženski gradski bicikl, city-bike . Muški i ženski gradski bicikli su gotovo istih osobina te se malo razlikuju u veličini i dizajnu rama koji je prilagođen polu.

Većinu ponude gradskih bicikla u Srbiji možete naći na Ceneje.rs. Pronađite onaj bicikli koji vam najbolje odgovara i pogledajte ponudu te uporedite cene. Ako već ne znate neki poseban model gradskog bicikla, možete da pogledate celi odeljak i da dobijete puno informacija i dobre ideje za kupovinu gradskog bicikla.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2022 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka