Fotografski filteri i njihova kupovina

22.12.2014. 10.00.00

Fotografski filteri su obvezni deo opreme za profesionalne fotografe i svakoga ko radi s fotografijom kao hobijem. Većinu efekata, koje bi inače stvorili foto filterima, lako zamenimo kompijuterskom obradom slika, ali to, nažalost, nije slučaj za sve efekte, neki foto filteri su nezamenjivi ili ne mogu biti tako zamenjeni.

Jedan takav filter je polarizirajući filter i to je jedan od razloga zašto je polarizirajući filter jedan od najprodavanijih, ako ne i najprodavaniji i najčešće korišćen filter.

Polarizirajući filter ima nekoliko pozitivnih učinaka na sliku, a bitno je da bez obzira na svetlo u sobi i prostor gde biste želeli da slikate, boje budu više zasićene. Tako su boje izraženije, a slika je zbog toga puno lepša. Ovo je samo jedan od razloga zašto se foto filteri prodaju tako dobro.

UV filteri su gotovo obvezni deo opreme za fotografa. UV filteri su dizajnirani da iz okoline apsorbuju UV zrake. Iz tog razloga su UV filteri prikladni, odnosno gotovo obvezni za snimanje na područijima vrlo visoke nadmorske visine ili u područijima gde postoje velike količine vode. Ovi foto filteri eliminišu zamućene pozadine u slikama koje se pri snimanju u takvim uslovima često dešavaju.

Foto filteri su dostupni u različitim oblicima i do vas je da odaberete one koje stvarno trebate. Pre kupovine je bitno što preciznije definisati uslove i neugodnosti u okolini koji vas mogu zadesiti tokom snimanja. Za izbor pravog filtera u pravo vreme potrebno je i izvrsno znanje fotografije i osobina koje poseduje pojedini fotografski filter.

Bez obzira da li su vaši fotografski filtri izvrsni i kvalitetni, kvalitet završne slike zavisi od vaše sposobnosti i kvaliteta fotoaparata. Zato se kod kupovine fotografskih filtera pre svega prilagodite vrednosti fotoaparata jer u slučaju da imate osnovnu kameru, koja nema većinu funkcija i loše je rezolucije, čak ni sa filterima nećete napraviti odlične fotografije.

Na našim stranicama možete pronaći sve filtere koji su trenutno dostupni u Srbiji, još samo trebate da potražiti prodavca koji željene fotografske filtere prodaje po najboljoj ceni. Tako ste bez brige da ćete preplatiti kad kupujete fotografski filter, odnosno izabrati prodavnicu koja ima veću maržu na fotografske filtere.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2021 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka