Električne mašine i alati

22.12.2014. 09.36.00

Za male kućne popravke ne morate da imate radionicu punu alata, u većini slučajeva možete pomoći sebi sa nekim od alata kao što su električni alati, koji uključuju ubodnu testeru, brusilicu i cirkular. Električni alati su često dostupni u kompletu i propraćeni su odgovarajućim dodacima!

Kada se odlučite za kupovinu alata, uvek proverite njegov kvalitet i sigurnost korišćenja. Alat s greškama ili oštećeni alat može brzo dovesti do nekih povreda. Električni alati, kao što su testere, omogućuju različite namene, uključujući kontinuirano testerisanje, ubodno sečenje, brušenje i neprekidno sečenje. Odaberite testeru koja je jednostavna za korišćenje i s kojom je zbog praktičnog oblika i male težine lako upravljati. Dobra testera će vam omogućiti da brzo i lako sečete razne materijale.

Još jedan vrlo praktičan električni alat je brusilica, koja može da obradi razne površine, bilo da se radi o ivicama fioka, vrata, prozora, itd. Lagana i praktična brusilica će vam omogućiti da dostignete teže dostupna mesta. Pre nego što se odlučite za kupovinu, razmišljajte o tome za šta ćete brusilicu najviše koristiti, a tek onda odaberite onu koja najbolje odgovara vašoj nameni.

Cirkulari postoje u različitim modelima, a za koji ćete se odlučiti zavisi od toga šta ćete s cirkularom rezati. Postoje cirkulari za drvo, keramiku ili metal. Proverite koja je dubina reza pod različitim uglovima i koji je najveći kosi rez. Cirkular ima različite brzine okretanja, a međusobno se razlikuju i po težini.

Ako ćete ga prenositi, onda je pametno odabrati električni alat koji nije previše težak. Cirkular bi trebao da ima zaštitu za rezanje i sigurnosni prekidač. Ako ga trebate za rezanje drva, možete odabrati neki koji dolazi sa rasklopivim stolom. Takav bi trebao da bude izrađen od kvalitetnog materijala, vrlo praktičn jer ima otvor kroz koji se ukloni višak prašine koja se stvori prilikom rezanja.

Postoji puno vrsta električnog alata koji često dolazi sa puno dodatne opreme, tako da je pre kupovine vrlo važno uzeti u obzir za šta vam je potreban i kakve površine ćete sa njim obrađivati. Sledeće važne osobine na koje treba obratiti pažnju su sigurnost i kvalitet.

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.