Dečija soba treba da bude udobna i sigurna

22.12.2014. 03.25.00

Dečije sobe trebaju da budu šarene i udobne za decu da bi za vreme odrastanja voleli da borave u njima. Treba ih opremiti nameštajem koji nema oštre ivice, da se deca ne bi povredila. Takođe, ako su dovoljno veliki, kupujte sobu zajedno sa decom.

Prva i najvažnija osobina dečije sobe trebala bi da bude sigurnost. Odabirom pravilne sobe za dete omogućićete im bezbrižnu i sigurnu igru, te nećete stalno morati da pazite na njih kako se ne bi povredili. Odaberite nameštaj koji se lako može prilagoditi rastu vašeg deteta. Nakon što ste oslikali zidove dečije sobe toplim tonovima ili čak omiljenim likom iz crtaća, vreme je za kupovinu nameštaja, kao što je krevet. Oni su dostupni u raznim veličinama, bojama i dizajnu za decu koja su prevelika za kolevku.

Možete birati između nekoliko dimenzija, 120 x 60 cm, 140 x 70 cm, 200x 90 cm. Minimalna veličina kreveta je za one koji su tek izašli iz kolevke, a ostale dimenzije su za veću decu. Ako imate nedostatak prostora, savršen izbor je krevet koji ima promenjivu fioku, kako bi u nju mogli da odložite određene dečije stvari.

Sve dečije sobe bi trebale da imaju kutak koji je namenjen za crtanje i slikanje, te za dečiji sto i stolicu. Dečiji sto ne bi trebao da bude prevelik, a stolica udobna i prilagođena za sedenje za stolom. Dečiji sto trebao bi da bude izrađen od kvalitetnog drveta ili plastike, a preporučljivo je da površina bude što jednostavnija, da bi je lako očistili. Dečiji sto takođe može biti sklopljiv, tako da ga lako možete preneti u drugu prostoriju.

Dečija stolica trebala bi da bude prikladna i sigurna za decu, da dete ne bi palo s nje i povredilo se. Takođe, treba imati podesivu visinu, koju namestite tako da dete s nogama može da dotakne pod.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka