Da li su ALL IN ONE računari i DESKTOP računari podjednako vredni?

22.12.2014. 10.22.00

All in one računari se sve više koriste i prodaju, njihova popularnost i ugled i dalje rastu iz dana u dan. Sve veća popularnost i priznanje na domaćem tržištu nije slučajno. To je posledica funkcionalnosti i upotrebljivosti all in one računara.

image

Još uvek niste upoznati sa all in one računarima? Koristite samo stoni računar ili prenosnik? Ako je tako, bićete iznenađeni ponudom all in one računara, a začudiće vas i funkcionalnost koju oni omogućavaju. Međutim, budite spremni na mnogo veće cene od onih koje ste spremni da platite za običan stoni računar. Viša cena je uglavnom zbog većih ekrana, od kojih je danas većina osetljiva na dodir, a takođe i zato što se još uvek uvode na tržište i njihova cena bi s vremenom trebala da postane niža i dostupnija.

Kada kupujete all in one računar obratite pažnju na iste stvari kao da kupujete desktop računar ili laptop. Ako ga nameravate koristiti za normalan rad u kancelariji, za vaše potrebe će biti dovoljan osnovni model, inače se malo bolje raspitajte o skupljim modelima.

All in one računari su na svetskim tržištima već prihvaćeni i u potpunosti su ekvivalent običnim računarima. U Srbiji postoji nekoliko ponuda, ali još uvek se može dogoditi da željeni model nećete naći na policama radnji. Zbog brzog razvoja i rastuće popularnosti, isplati vam se da sačekate željeni model all in one računara. Pre nego što se odlučite da sačekate, proverite u prodavnicama i kod dobavljača kada bi vaš odabrani all in one računar trebao doći na naše tržište. Naravno, postoji mogućnost kupovine u inostranstvu, ali u tom slučaju imajte na umu da vam garancija u slučaju kvara verovatno neće biti pokrivena, odnosno da ćete morati da odete u zemlju u kojoj ste kupili računar kako bi iskoristili garanciju. Ako ne putujete u inostranstvo često i takav put vam se ne uklapa u poslovne i porodične obaveze, radije se odlučite na kupovinu neke brend marke računara i modela koji je već prisutan u našim prodavnicama, inače bi all in one računar mogao biti skupo ulaganje za vas.

Bez obzira na to koliko ste spremni da platite za all in one računar sigurno ćete pronaći neki koji će biti na raspolaganju za onaj iznos na koji ste mislili. Uprkos činjenici da nekih modela nema kod nas, mogu se naći vrlo povoljni, ali i vrlo skupi all in one računari. Najjeftiniji su dostupni za manje od 48 000 dinara, dok najskuplji prelaze 160 000 dinara.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka