Bežični telefoni

22.12.2014. 18.39.00

Bežični telefoni, među koje se ubrajaju mobilni telefoni, VOIP telefoni i fiksni bežični telefoni, su definitivno jedna od najkorisnijih i praktičnijih tehnologija. Pre nekoliko godina telefonija je bila vezana za žičane mreže, a danas su bežični telefoni neophodni. Stoga je vrlo važno da odaberete onaj pravi.

image

Pre nego što se odlučite na kupovinu određenog bežičnog telefona uporedite modele različitih proizvođača i funkcija koje njihovi bežični telefoni nude. Trebate telefon koji će raditi bilo gde u vašem domu, pa čak i izvan njega. Možemo reći da je njihova najveća prednost to da su prenosni i da možete hodati po stanu za vreme razgovora. Njihova slaba tačka su baterije, koje se moraju puniti. Stoga pre kupovine proverite da vaš telefon ima bateriju s kojom možete razgovarati do deset sati pa se neće tako lako isprazniti.

Razmislite koje funkcije želite na vašem telefonu. Danas gotovo svi bežični telefoni imaju funkciju identifikaciju pozivalaca, a možete izabrati želite li poslovne mogućnosti poput konferencijskog razgovora od dve ili više linija i tastera za čekanje. Bežični telefoni, kao i mobilni telefoni, imaju mnoge praktične funkcije. Ekran i tasteri su osvijetljeni, možete podesiti glasnoću i ton, ekran prikazuje datum i vreme i propuštene pozive, ali oni takođe imaju i opciju razgovora putem zvučnika, što znači da ga tokom razgovora ne morate držati u ruci, nego možete raditi bilo šta drugo. Telefoni imaju mogućnost memorisanja stotinak telefonskih brojeva, a upozoriće vas kada se baterija isprazni i imaju zvuk koji vam može pomoći da pronađete gde ste zagubili slušalicu.

Kompanije i pojedinci se sve više odlučuju za VoIP telefoniju, posebno oni koji puno pričaju sa inostranstvom. VoIP telefoni su telefoni budućnosti koji koriste internet kako bi telefonirali na drugi VoIP telefon ili običnu telefonsku liniju. VoIP telefoni imaju mnoge prednosti, sa njima zovete gotovo besplatno, kako u Srbiju, tako i u inostranstvo.

Lista VoIP korisnika je danas sve veća i zato što su VoIP telefoni dostupni sa USB slušalicama, bežičnim telefonima, i drugom opremom. VoIP telefoni imaju slabu tačku, a to je pouzdanost, koja zavisi o internet vezi. Za VoIP telefon se odlučite ako sa prijateljima i poslovnim saradnicima možete razgovarati preko interneta, ili ako se oni nalaze u inostranstvu. Tako ćete značajno smanjiti troškove telefoniranja.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka