Kako je nastala čokolada, kako je stigla u Evropu, kako su se kroz istoriju menjali tehnologija i proizvodi, kako su se osvajali novi prostori, kako su nastajala otkrića koja su ispunila i promenila istoriju i svakodnevicu privatnog života. O najpoznatijim vrstama čokolade, najznačajnijim proizvođačima i najboljim čokolaterijama. Knjiga o istoriji jedne strasti, jednog ukusa i jednog umeća. Karakteristike Žanr: Eseji Format: 14x21 Broj strana: 96 Povez: Tvrdi O autoru Ivana Vasiljević (Novi Sad, 1955), doktor tehničkih nauka s dugogodišnjim profesionalnim iskustvom u oblasti konditorske industrije. Završila je Prirodnomatematički fakultet u Novom Sadu, gde je i magistrirala iz oblasti hemije. Tokom profesionalne karijere radila je na poslovima rukovodioca laboratorije, komercijalnog i generalnog direktora u Fabrici biskvita „Jaffa“ iz Crvenke, kao i na poslovima direktora prodaje i marketinga, strategije i razvoja u koncernu „Bambi“ iz Beograda. Od 2008. godine radi kao direktor laboratorije „A BIO TECHLAB“ iz Sremske Kamenice. Ivana Vasiljević je dobitnica više priznanja, među kojima se nalaze i Diploma od Institut Communataire Europeen pour la Promotion des Enteprises Commerciales asbl Bruxelles (2004), Tante Molis Erat, MERITE DE L INVENTION, Bruxells (2004) i Nagrada Regionalne privredne komere Sombor za razvoj i uspešno poslovanje fabrike biskvita „Jaffa“ Crvenka (2005). Živi u Novom Sadu.