Marnys ulje crnog kumina (50ml)

Marnys ulje crnog kumina (50ml)

Kretanje cena
LOKACIJE PRODAVNICA

Marnys ulje crnog kumina (50ml)

Crni kumin, čukurot ili crni susam (Nigella sativa L., Ranunculaceae) je jedna od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine. Ova... Pročitaj ceo opis

Proizvođač
Cuin Idealno.rs Unique Identification Number
CX00940DE4
Prijavi grešku

Marnys ulje crnog kumina (50ml)

Crni kumin, čukurot ili crni susam (Nigella sativa L., Ranunculaceae) je jedna od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine. Ova biljka je izuzetno moćna i njena upotreba datira još iz vremena starog Egipta. U drevnim civilizacijama se koristila kao glavni lek za mnoge tegobe, a danas se često korisiti u alternativnoj medicini. Čak će je i sami lekari često preporučiti kao dopunsku terapiju. Poznato je da je ova biljka u upotrebi već više od 2000 godina.

Crni kumin je zlata vredan

Crni kumin je biiljka koja je poznata zbog svojih veoma moćnih antioksidativnih, ali i neverovatnih lekovitih osobina. Biljka stvara crne semenke čije ulje se nakon ceđenja može piti. Ima moć da neutrališe slobodne radikale u organizmu i da na taj način utiče na jačanje imunološkog sistema.

Efekte možete osetiti već nakon prve kašičice ulja crnog kumina, a Marnys organsko ulje ove biljke je jedno od najpoznatijih na svetskom tržištu. Zašto?

Zato što:

- Sadrži čak 25% timokinona (aktivne susptance), što je najveća koncetracija ovog ulja na tržištu

- Poseduje snažno antiinflamatorno, antiastmatično i antialergijsko dejstvo

- Deluje kao snažan stimulator imunog sistema

- Može imati efikasno dejstvo kod dijabetesa, povišenog holesterola, loše cirkulacije i lošeg varenja

- Poboljšanja su primetna upotrebom samo pola kašičice ulja na dan, tokom jednog meseca u kontinuitetu, a po preporuci lekara ovo ulje se može piti duže

- Proizvodi se u Španiji i potpuno je organskog porekla

Redovnom upotrebom ovog organskog ulja kumina je utvrđeno veliko poboljšanje kod velikog broja pacijenata koji su imali probleme sa alergijama i bronhijalnom astmom. Velika prednost organskog ulja kumina je u postupku ceđenja, odnosno ulje se dobija hladnim ceđenjem semenki što ga čini još korisnijim.

Ovaj metod ekstrakcije je važan za očuvanje CIS, odnosno stereohemijske konfiguracije nezasićenih masnih kiselina u ovom ulju. CIS konfiguracija nezasićenih masnih kiselina je odgovorna za dejstvo i visoku biološku vrednost ovog dragocenog ulja. Najvažnija CIS nezasićena masna kiselina je linolna 56,9% (omega – 3 masna kiselina).

Hladno ceđeno ulje

Upotreba ovog hladno ceđenog, organskog ulja kumina se pokazala uspešnom kod dijabetesa, povišenog holesterola, loše cirkulacije, lošeg varenja i mnogih upalnih procesa.

Farmakološka i toksikološka svojstva ulja crnog kumina još uvek nisu u potpunosti istražena, ali je poznato da se ova biljka nalazi u samom vrhu pomoćnika kod povišenog krvnog pritiska, holesterola, šećera i za bolju cirkulaciju.

Kako se koristiti ulje crnog kumina?

Veoma je važno da pronađete organsko ulje koje se dobija procesom hladnog ceđenja i koje ne sadrži nikakve aditive. Da biste ojačali imunitet uzimajte jednu kašičicu ovog ulja pomešanog sa medom ili sveže ceđenim voćnim sokom pre doručka.

Ako se borite protiv kancerogenih obolenja uzimajte 3 puta dnevno po kašičicu , ali naravno, zajedno uz terapiju koju vam je propisao lekar i zdravu ishranu.

Da biste pojačali efekat ulja crnog kumina uzimajte ga zajedno sa svežim belim lukom kao prevenciju za mnoge bolesti.

Proizvođač: Marnys

Zemlja porekla: Španija

Uvoznik: ALEKSANDAR MN d.o.o., Beograd

Marnys ulje crnog kumina (50ml)
Marnys ulje crnog kumina (50ml)
693,00 DIN
u EuroMarket

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka