Organski amarant Beyond 500g

Organski amarant Beyond 500g

Kretanje cena
LOKACIJE PRODAVNICA

Amarant ili štir bogat je proteinima, koji su veoma bliski proteinima iz mleka (sira). Neka istraživanja su pokazala da je amarant veoma dobar za ishranu dece, jer su ... Pročitaj ceo opis

Proizvođač
Cuin Idealno.rs Unique Identification Number
CX00546441
Prijavi grešku

Amarant ili štir bogat je proteinima, koji su veoma bliski proteinima iz mleka (sira). Neka istraživanja su pokazala da je amarant veoma dobar za ishranu dece, jer su ovi proteini lako usvojivi. Sadrži i više masnoća od ostalih žitarica i to su dobre masti koje povoljno utiču na nivoe holesterola. Amarant sadrži esencijalnu amino kiselinu lizin koja se retko nalazi u biljkama. Porcija od 60g kuvanog amaranta sadrži 80% dnevnih potreba za kalcijumom. Osim deci amarant se preporučuje i trudnicama, dojiljama i svima koji su izloženi većim psihofizičkim naporima. Propržene na suvo i samlevene semenke amaranta se mogu koristiti kao zdrav i ukusan zgušnjivać za jela. Amarant je izvor fitosterola, biljnih hemikalija za koje je poznato da imaju svojstva snižavanja holesterola. Ova žitarica bogata je bioaktivnim peptidima, koji deluju antiinflamatorno, a nedavno je pokazano i da imaju antihipertenzivna svojstva. Sadrži veliku količinu beta-karotnai luteina, značajnih antioksidanasa.

Neto: 500g

Organski amarant Beyond 500g
Organski amarant Beyond 500g
455,00 DIN
u maslina

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka