SWIMFIT prsluk za plivanje, 106230

SWIMFIT prsluk za plivanje, 106230

(0)
Pogledaj mišljenja
Kretanje cena
LOKACIJE PRODAVNICA

Danas se ne može sa sigurnošću utvrditi kada se ronjenje prvi puta pojavilo, ali postoje neki dokazi da je to bilo 5.000 godina pre nove ere. Prvi materijalni trag pos... Pročitaj ceo opis

2.550,00 DIN

Proizvođač
Vrsta opreme za plivanje
Cuin Idealno.rs Unique Identification Number
CX002A916C
Prijavi grešku

Danas se ne može sa sigurnošću utvrditi kada se ronjenje prvi puta pojavilo, ali postoje neki dokazi da je to bilo 5.000 godina pre nove ere. Prvi materijalni trag postoji na asirskom reljefu i iz godine 885. p. n. e., a rani i autentičan zapis u rukopisima grčkog istoričara Herodota.

Ronjenje je takođe bilo motivisano vojnim razlozima, te su tako ronioci Aleksandra Velikog u luci Tir nakon opsade 332. p. n. e. uklanjali prepreke.

Najvažniji posao ronilaca u prošlosti bio je spasavanje tereta s potonulih brodova i o tome postoje pisani podaci. Već tokom prvog veka p. n. e., posao je bio tako dobro organizovan i ronioci su bili svrstani u platne razrede po kojima su razlike u naknadama zavisile o dubini ronjenja. Ronilo se isključivo na dah, a obuka je započinjala još u detinjstvu. Kamenje se upotrebljavalo umesto tega, ronilac bi bio vezan konopcima, a uranjao bi do 31 metar ispod površine.

Čovek je od davnina koristio različite tehnike plivanja kao način prelaska vodenih prepreka.Iako je plivanje je poznato od davnina, tek na mozaicima ranih istočnih civilizacija nailazimo na njegove prve predstave.

Danas postoje četiri osnovna stila plivanja:

slobodni stil,
leđni stil,
grudni stil i
delfin.

SWIMFIT prsluk za plivanje, 106230

• Materijal: 90% poliester 10% spandex
• Veličina - M/L
• Uzrast: 3-6 godina (15-25 kg)

SWIMFIT prsluk za plivanje, 106230
SWIMFIT prsluk za plivanje, 106230
2.550,00 DIN
u EuroMarket

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka