Kakao puter stiže sa bogatih i plodnih zemljišta Južne Amerike. Slavna istorija svedoči o korišćenju kakaa u Južnoj Americi, gde su nekada zrna kakaa bila toliko vredna da su korišćena kao sredstvo plaćanja. Naš organski sirovi kakao puter se pravi 100% od najkvalitetnije sorte Criollo i jedinstven je na našem tržištu pošto je granulisan (nije u blokovima pa nema otpada, niti se mrvi). Zrna se blago fermentišu, a temperatura procesa je ispod 45°C što ga čini sirovim kakao puterom. Teža prerada (grejanje na višim temperaturama) koja pretvara sirovi kakao puter u običan kakao ne utiče samo na to kako proizvođači označavaju krajnji proizvod. Ova toplota zapravo utiče na molekularnom nivou na kako, menjajuc´i njegovu strukturu i umanjujući sadržaj hranjivih sastojaka. Na engleskom jeziku čak nemaju ni isto ime, sirovi kakao puter je „CACAO BUTTER“ a termički prerađen kakao puter je „COCOA BUTTER“! Naš kakao puter je sirov, ovo garantuje izuzetan kvalitet, a miris i ukus govore sami za sebe, tako da ga opravdano nazivaju „hrana bogova”. Kakao zrna od kojih se dobija kakao puter, su visoko-antioksidativna hrana, jer sadrže značajnu količinu polifenola i flavanoidnih antioksidanata. U stvari, pokazalo se da su zrna kakaa jedan od najvec´ih dobavljača polifenola u našoj ishrani. Neki od ovih antioksidanata ostaju u kakao maslacu i nakon što se odvoje od zrna, što znači da je korisno za poboljšanje imuniteta, spuštanje upala i poboljšanje zdravlja srca – uprkos činjenici da je to zas