STARLING GAMES društvena igra Everdel (na srpskom)

Kretanje cena
LOKACIJE PRODAVNICA
U porodičnoj društvenoj igri Everdell, na tebi je da kao vođa grupe životinja pomogneš dolini i njenim stanovnicima da oforme nova naselja i nove gradove i da se spreme z... Pročitaj ceo opis
7.499,00 DIN
Proizvođač
Tip igre
Cuin Idealno.rs Unique Identification Number
CX00A4F574
Prijavi grešku
U porodičnoj društvenoj igri Everdell, na tebi je da kao vođa grupe životinja pomogneš dolini i njenim stanovnicima da oforme nova naselja i nove gradove i da se spreme za zimu. Sakupljaš resurse, gradiš grad u dolini i upoznajete nova stvorenja, organizuješ razne događaje - pred tobom je dosta posla. Pažljivo planiraj izgradnju grada i pripremi se za novo godišnje doba. Ako budeš uspešan, tvoj grad će postati pravi deo doline i spremno dočekati sledeću zimu.

Sama tabla je interesantna, kružna, a na njoj je trodimenznalno drvo - vrlo efektno izgleda. Kada dođe red na igrača da odigra svoj potez, pred njim su tri mogućnosti:

a) da postavi Radnika - svaki igrač ima kolekciju Radnika. Oni se dodaju na tablu na određena mesta. Radnici svojim radom dalje razvijaju tablu - skupljaju resurse, vuku kartice ili izvršavaju neke druge zadatke

b) da odigra karticu - svaki igrač gradi i naseljava grad: tabla od 15 konstukcija karata ili karata stvorenja. Postoji pet tipova karata: Putnici, Produkcija, Odredište, Uprava i Prosperitet. Karte generišu resurse, dodaju sposobnosti ili u krajnjoj instanci donose ponene. Kombinovanje karata daje razne mogućnosti.

c) da se pripremi za novu sezonu - Radnici se vraćaju igraču i dodaju se novi. Igra se igra od zime do zime i igrač koji razvije grad sa najvećim brojem poena pobeđuje.

Everdell je strateška igra za 1 do 4 igrača. Igra je prilično jednostavno i mehanizam igre se lako savladava, a opet je dovoljno interesantna i nagrađuje dobru strategiju tako da ne dosadi lako ni posle više ponavljanja.

Everdell je osvojio prestižne nagrade na različitim takmičenjima društvenih igara:
2021 Nederlandse Spellenprijs Best Expert Game Winner
2021 Graf Ludo Best Family Game Graphics Nominee
2020 Gra Roku Prettiest Winner
2019 Swiss Gamers Award Nominee
2019 Origins Awards Best Board Game Nominee
2019 Kanga Game of the Year Winner
2019 Kanga Best Visuals Finalist
2019 Kanga Best Gameplay Finalist
2019 Dragon Awards Best Science Fiction or Fantasy Board Game Nominee
2018 Golden Geek Board Game of the Year Nominee
2018 Golden Geek Best Board Game Artwork & Presentation Nominee
2018 Cardboard Republic Architect Laurel Winner
2018 Board Game Quest Awards Best Strategy/Euro Game Nominee
STARLING GAMES društvena igra Everdel (na srpskom)
STARLING GAMES društvena igra Everdel (na srpskom)
7.499,00 DIN
u games.rs

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka