Heljda zrno sirova Heljdu proizvodimo u Kursku, poljoprivrednoj i ekološki čistoj oblasti Rusije. Heljda je Slavujev primarni proizvod. Predivne osobine ove žitarice pridobile su svu našu ljubav i pažnju koja nam se višestruko vraća kroz zdrave i preukusne obroke. Zelena heljda, za razliku od smeđe, nije termički obrađena. Takvo, neobrađeno zrno, sadrži 30% više korisnih mikro i makroelemenata i vitamina od proparene (propržene) heljde. Nežna mehanička obrada ne oštećuje jedra zrna, zbog toga je ceo spektar vitamina i minerala (u sirovom stanju) u potpunosti sačuvan. Zelena heljda ima mekan orašasti ukus i može se konzumirati kuvana ili pripremljena na pari. Nutritivne vrednosti u suvom stanju na 100 gr proizvoda Energija: 1536KJ/368kkal Masti: 3.1 g od kojih zasićene masne kiseline: 0.42 g Ugljeni hidrati: 71 g Od kojih šećeri: