Volja za novo - Vladimir N. Cvetković

Volja za novo - Vladimir N. Cvetković

Kretanje cena
LOKACIJE PRODAVNICA

Opis

Moderna epoha utemeljena je na specifičnom, nikada sasvim precizno neoblikovanom kulturno-civilizacijskom „projektu" nazvanom modernost. Izvorno vezana za ... Pročitaj ceo opis

880,00 DIN -19 %
711,00 DIN
Proizvođač
Cuin Idealno.rs Unique Identification Number
CX00A6D28B
Prijavi grešku

Opis

Moderna epoha utemeljena je na specifičnom, nikada sasvim precizno neoblikovanom kulturno-civilizacijskom „projektu" nazvanom modernost. Izvorno vezana za tzv. zapadnu i/ili evropsku kulturu/civilizaciju, modernost se u svom posebnom - posthrišćanskom, bitno desakralizovanom izdanju, sa svesno univerzalističkim pretenzijama, proširila duž čitave planete. Na taj način je stvorena današnja globalna civilizacija, u kojoj se međusobno susreću i sukobljavaju preživele tradicionalne kulture.

U ovoj knjizi, prvenstveno na filozofskom, ali i na istorijsko-sociološkom planu, prati se proces nastajanja moderne, „kako i zašto" modernosti, uključujući tu i njenu savremenost, predstavljenu kao odsustvo univerzalnog regulatornog principa, koji pak neprekidno provocira naracije (apokaliptične ili optimističke) o „kraju modernosti".

Povez knjige : tvrd

Strana : 300

Format knjige : 21 cm

Pismo : latinica

Volja za novo - Vladimir N. Cvetković
Volja za novo - Vladimir N. Cvetković
711,00 DIN
u Knjizara sigma

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka