Šta kažeš posle zdravo - Erik Bern

Šta kažeš posle zdravo - Erik Bern

Kretanje cena
LOKACIJE PRODAVNICA

Opis

Knjiga Šta kažeš posle zdravo predstavlja neposredan nastavak prethodnih radova Erika Berna o transakcionoj analizi. Prema tvrdnji samog autora, osno... Pročitaj ceo opis

2.490,00 DIN -15 %
2.129,00 DIN
Proizvođač
Cuin Idealno.rs Unique Identification Number
CX00A6D145
Prijavi grešku

Opis

Knjiga Šta kažeš posle zdravo predstavlja neposredan nastavak prethodnih radova Erika Berna o transakcionoj analizi. Prema tvrdnji samog autora, osnovna namena ove knjige je da bude napredniji udžbenik iz psihoterapije. Bern izlaže osnovne principe transakcione analize ukazujući na uslovljenost ljudske sudbine roditeljskim uticajima, uticajima predaka, prenatalnim i drugim uticajima, otkrivajući nam pritom vrste scenarija (uz obilje primera iz prakse), njihovo prenošenje, delovanje, kao i znake za njihovo uočavanje.

Džeder sedi za klavirom, a njegovi prsti lagano lutaju po klavirskim dirkama. I dok on tako svira, rolna hartije na kojoj su njegovi preci vrlo davno izbušiliili rupice lagano se okreće. Muzika ispunjava obrazac koji on ne može da promeni, i ona je na trenutke melanholična, na trenutke vesela, ovoga časa neusklađena, več sledećeg prepuna melodičnosti. Tu i tamo on pritisne notu ili ubaci neku muzičku frazu čiji zvuk može da se stopi sa onim što je zapisano ili da poremeti ujednačen tok sudbinske melodije.

Na trenutke zastaje da se odmori jer ova rolna je deblja čak i od onih povelja sa zakonicima u nekom hramu. Ona sadrži zakone i proročanstva, napeve i tugovanke, Stari i Novi zavet: zaista veličanstven, krajnje prosečan, prilično dosadan ili sasvim jadan poklon koji su mit, delić po delić, podarili njegovi brižnji ili nezainteresovani roditelji ili čak oni koji su bili ispunjeni mržnjom. On živi u zabludi kako je ta muzika samo njegova, a kao svedoka ima svoje telo koje se časa u čas, i dana u dan, od sviranja polako haba. U trenucima predaha, on ponekad ustane da se nakloni ili da primi zvižduke od svojih prijatelja i rođaka, koji, takode, veruju da on svira neku svoju pesmu.

Povez knjige : tvrd

Strana : 412
Pismo : latinica
Šta kažeš posle zdravo - Erik Bern
Šta kažeš posle zdravo - Erik Bern
2.129,00 DIN
u Knjizara sigma

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka