Digitroni

Smatraš da je računanje na pamet gubljenje vremena? Treba da izračunaš zahtevnije matematičke funkcije ili se baviš računovodstvom? U tom slučaju ti treba kalkulator. Pre kupovine kalkulatora pogledaj šaroliku ponudu različitih modela i izaberi pravi za sebe.

Kalkulatore delimo na stone i džepne. Prvi su namenjeni kućnom ili kancelarijskom korišćenju, druge najčešće koristimo u školi ili na fakultetu. Najjednostavniji kalkulatori su oni koji imaju samo četiri operacije (sabiranje, oduzimanje, množenje, deljenje), a neki mogu da izračunaju i kvadratni koren. Takve kalkulatore koristimo za jednostavno izračunavanje.

Najčešće se koriste naučni kalkulatori koji su pogodni za korišćenje u školi, a dobro će ti doći i na poslu. S njima možeš da računaš potencije i korene, logaritme, uglove i druge matematičke funkcije. Poznajemo i grafičke kalkulatore koji su ređe u upotrebi, a ime su dobili po sposobnosti prikaza grafikona funkcija.

Neki stoni kalkulatori omogućavaju i ispis izračunavanja na traci, a ispis može da bude jednobojan ili dvobojan. Ako biraš takav kalkulator obrati pažnju na brzinu ispisa, jer je važno da pri računanju što pre saznaš rezultat.

Pre kupovine preporučujemo ti da međusobno uporediš pojedine modele da bi pronašao kalkulator koji će zadovoljiti sve tvoje potrebe. Neki kalkulatori ne omogućavaju samo pretvaranje valute i izračunavanje poreza, već i kompleksne poslovne kalkulacije.

više
Saveti 0
Dodati proizvodi za upoređivanje (1)
Za upoređivanje ti nedostaje još 1 proizvod.
Na spisku proizvoda klikom na Uporedi označi one proizvode koje želiš da dodaš u upoređivanje. Za završetak klikni na zeleni taster Uporedi izabrane proizvode.
175 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savete

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.