Kontaktna sočiva

Kupovina novih kontaktnih sočiva može da bude prava noćna mora zbog velikog broja različitih vrsta sočiva. Ako se i ti suočavaš sa sličnim problemima, možeš da olakšaš sebi izbor tako što ćeš pre kupovine pregledati široku ponudu kontaktnih sočiva različitih proizvođača i međusobno ih uporediti.

Poznajemo više vrsta kontaktnih sočiva, pa ih u odnosu na materijal delimo na tvrda, polu tvrda i mekana kontaktna sočiva. U odnosu na frekvenciju menjanja sočiva razlikujemo 1-dnevna, 14-dnevna, mesečna, 3-mesečna, 6-mesečna i sočiva koja nemaju određenu frekvenciju menjana. U odnosu na površinu razlikujemo sferična i torična sočiva. Osim kontaktnih sočiva koja su namenjena poboljšavanju vida kod slabovidnih osoba poznajemo i sočiva u boji, pomoću kojih možemo da promenimo boju očiju. Kombinacija obe varijante su kontaktna sočiva u boji koja su obično dosta skupa.

Obična kontaktna sočiva su u odnosu na površinu sferična, dok su torična sočiva napravljena od istog materijala, a razlikuju se po obliku. Napravljena su tako da se u očima ne rotiraju i tako obezbeđuju jasan vid. Torična sočiva imaju dve funkcije: pogodna su za olakšavanje poteškoća pri kratkovidnosti i dalekovidnosti, a pored toga koriguju i astigmatizam (očna mana zbog neravnomerne zakrivljenosti rožnjače ili sočiva).

Pored izbora adekvatnih kontaktnih sočiva, pri čemu je obavezan pregled okulista, vrlo je bitna higijena i njega sočiva, jer u suprotnom može doći do upale. Kada sočiva ne koristimo moramo da ih držimo u posebnoj tečnosti koja će sprečiti prenos bakterija, a kada ih stavlja u oči korisnik mora obavezno da ima čiste ruke.

više
Saveti 0
Dodati proizvodi za upoređivanje (1)
Za upoređivanje ti nedostaje još 1 proizvod.
Na spisku proizvoda klikom na Uporedi označi one proizvode koje želiš da dodaš u upoređivanje. Za završetak klikni na zeleni taster Uporedi izabrane proizvode.
Cena
MIN MAX

Pretraži po brendu

Ne propusti

4 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savete

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.