Baterije za fotoaparate

Već ti se dogodilo da objektivnom nisi mogao da ovekovečiš svoje lude dogodovštine jer ti se ispraznila baterija fotoaparata? Pobrini se da te prazna baterija više nikad ne iznenadi.

Pre kupovine pogledaj šaroliku ponudu baterija za fotoaparate i izaberi adekvatnu za svoj uređaj pri čemu uvek proveri rok trajanja baterija.

U kategoriji Baterije za fotoaparate ćeš naći različite vrste baterija za uređaje priznatih marki, na primer Canon, Olympus, Sony, Kodak, Panasonic, Nikon, Fuji, Praktica i druge. Možeš da biraš između različitih baterija kao što su NiMH (nikal metal punjive hibridne baterije), baterije iz litijuma i oxyride baterije. Međusobno se razlikuju po materijalu od kojeg su napravljene anode, katode i elektrolit. Svaki materijal određuje bateriji specifična svojstva.

Najviše se koristi alkalna foto baterija čiji je nedostatak da napon brzo padne, pa se tako isprazni u nezgodnom trenutku. Više se preporučuje da se koristi punjiva foto baterije sa nižim i sve vreme jednakim naponom koje možemo ponovno napuniti. Slede nikl-kadijum baterije, koje možemo puniti do 1000 puta, ali njihov je nedostatak je da se u slučaju da ih pre punjenja potpuno ne ispraznite, neće više puniti do kraja. Litijumska i litijum-ionska baterija je takođe često sredstvo za punjenje fotoaparata i imaju anodu napravljenu od litijuma. Razlika između baterija je ta da se litijum-ionske baterije mogu puniti. Punjive baterije imaju obično priložen punjač u kompletu.

Jedna od najjačih baterija za fotoaparate je NiMH baterija, kod kojih treba paziti da imaju što veći kapacitet. Foto baterija ima obično priložen punjač, ipak svejedno pre kupovne se uvri da je pravi za tu vrstu baterije, jer se različiti tipovi baterija pune na različite načine.

više
Dodati proizvodi za upoređivanje (1)
Za upoređivanje ti nedostaje još 1 proizvod.
Na spisku proizvoda klikom na Uporedi označi one proizvode koje želiš da dodaš u upoređivanje. Za završetak klikni na zeleni taster Uporedi izabrane proizvode.
Cena
MIN MAX

Brand

Tip baterije

Za fotoaparate

Boja

Napon (u V)

MIN MAX

Kapacitet (mAh)

MIN MAX

Ne propusti

Saveti prilikom kupovine

Čuvajte okolinu I smanjite troškove upotrebom punjača za baterije

Digitalne fotoaparate danas gotovo svi imamo i rado koristimo bez obzira na kvalitet fotoaparata ugrađenih ...

Kvalitet foto opreme zavisi od kvaliteta fotoaparata i želja fotografa

Danas nam savremeno fotografisanje omogućava da napravimo veliki broj fotografija visokog kvaliteta i ...

Odabir baterije za fotoaparat

Kao i svi elektronski uređaji, tako i digitalne kamere zahtevaju električnu energiju za rad. Tako da, ...

Prikaži sve savete za kupovinu

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.