Merači pritiska

Želiš da izmeriš krvni pritisak u udobnosti svog doma? Jedan od glavnih pokazatelja zdravstvenog stanja je krvni pritisak te se zato sve više ljudi odlučuje za kupovinu aparata za pritisak. Na tržištu su na raspolaganju različiti aparati za pritisak koji se razlikuju po načinu merenja i zato se možda teško odlučiti za pravog. Da izbegneš pogrešnu kupovinu, prvo pogledaj raznovrsan izbor različitih aparata za pritisak.

Aparati za pritisak se dele na ručne, poluautomatske i automatske. Ručni aparati za pritisak su opremljeni stetoskopom, manžetom na naduvavanje i prikazivačem krvnog pritiska. Korisnik sam naduva manžetu i onda ventilom polako spušta pritisak. Poluautomatski aparati za pritisak deluju po principu ručnog naduvavanja manžete, no automatski ispuštaju vazduh i izmere pritisak. Automatski aparati za pritisak sami naduvaju manžetu, jednakomerno puštaju vazduh i tako izmere pritisak. Aparati za pritisak se dele i po tome na kojem mestu mere pritisak – tako razlikujemo nadlaktne i aparate za zglob.

Savremeni aparati za pritisak osim merenja pritiska omogućuju brojne druge funkcije kao na primer merenje pulsa, memorisanje određenog broja zadnjih merenja s datumima i rezultat proseka zadnjih merenja. Neki aparati za pritisak prepoznaju čak i nepravilnosti za vreme merenja te o tome obaveste korisnika.

Pre kupovine aparata za pritisak treba proveriti koliko merenja može da obavi sa jednim setom baterija te da li su baterije već priložene. Treba se raspitati i o svim funkcijama koje aparat omogućava. Bitno je da je aparat za pritisak opremljen velikim i preglednim ekranom sa kojeg možeš brzo da pročitaš rezultat. U slučaju da je aparat za pritisak namenjen korišćenju starijoj osobi treba izabrati što jednostavniji za korišćenje.

više
Dodati proizvodi za upoređivanje (1)
Za upoređivanje ti nedostaje još 1 proizvod.
Na spisku proizvoda klikom na Uporedi označi one proizvode koje želiš da dodaš u upoređivanje. Za završetak klikni na zeleni taster Uporedi izabrane proizvode.

Ne propusti

Saveti prilikom kupovine

Vrste i izbor merača krvnog pritiska

Da biste lako izmerili svoj krvni pritisak i tako nadgledali zdravlje kod kuće, važno je odabrati pravi ...

Vrste aparata za zdravlje

Prevencija je najbolji način čuvanja od bolesti koje su danas prisutne i od kojih svakodnevno oboleva ...

Prikaži sve savete za kupovinu

Komentari

Pre 3 godine

BEURER merač krvnog pritiska BC 32

BEURER merač krvnog pritiska BC 32

Imam ovakav aparat i nisam zadovoljan, jer meri uvek MANJU VREDNOST od stvarne koja me moze usmrtiti kod jako velikih vrednosti koje kod mene idu i do 195/120 .

Pre 4 godine

OMRON Merač krvnog pritiska R6

OMRON Merač krvnog pritiska R6

verovatno nije precizan, kao oni kod doktora, ali bar približno možeš da izmeriš pritisak. Mislim da kad bi mi pokazivao da je povišen ili prenizak, da bi sigurno otišao kod doktora da mi on izmeri. Ali za ove pare je dobar.

98 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savete

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.