D-SLR fotoaparati

Da li je li fotografija tvoj posao ili samo hobi? Koketiraš s fotografijom, ali ne želiš samo obične turističke slike? Kvalitetno fotografisanje zahteva kvalitetan fotoaparat, i zato pažljivo razmisli za šta ćeš ga koristiti.

Pre kupovine provri raznovrsnu ponudu digitalnih SLR fotoaparata, jer sigurno ne želiš da kupiš »mačku u džaku« i tek posle kupovine zaključiš da ti uređaj ne omogućava ono što ti treba.

Kategorija D-SLR uključuje različite modele fotoaparata, pri kojima treba da budeš oprezan kada su u pitanju tehnička svojstva, pravilna podešavanja i korišćenje. U ponudi možeš pogledati širok izbor D-SLR fotoaparata koje odlikuje različit broj piksela. Uređaje u većini slučajeva napajaju obične AA ili litijum-ionske akumulatorske baterije, a memorijske kartice koje fotoaparati koriste su tipa SD i CF. Osim toga uređaji se razlikuju i po veličini ekrana za prikaz slika – naći ćeš različite, ipak obično je veličina oko 3,3 inča.

Fotoaparati nude mogućnost USB povezivanja i AV i HDMI mini ulaz. Odlikuju ih takođe automatski blicevi s mogućnošću isključivanja koje možeš podesiti na automatsko ili ručno otvaranje pritiskom na taster. Ostale odlike su automatsko izoštravanje, merenje osvetljenja, funkcija uzastopnih snimaka, pokretni i nagnuti ekrani i ostale karakteristike, a u kompletu je moguće dobiti i sistem za odstranjivanje prašine.

Ogledalo-refleksni fotoaparati se od kompaktnih razlikuju po tome što imaju ispred senzora ogledalo koje je nagnuto za 90 stepeni, i sliku iz objektiva projektuju kroz prizmu u okular. To ogledalo istovremeno prekriva senzor i zato sliku nije moguće istovremeno videti i na ekranu ili u okularu. Prednost je detaljniji prikaz pravog postavljanja slike u okular pre fotografisanja. Druga veća razlika je mogućnost menjanja objektiva, što daje nove mogućnosti korišćenja, no zbog toga je fotoaparat veći i teži. D-SLR uređaji nude nadzor nad svim faktorima hvatanja slike, a možeš i da nabaviš dodatke koji će poboljšati fotografisanje. Još jedna velika prednost fotografisanja sa takvim fotoaparatom je veliki senzor koji vodi do boljih rezultata kada nije na raspolaganju dovoljno svetlosti.

Za upravljanje D-SLR-om je potrebno dosta znanja o tipovima fotografija koje želimo da slikamo. Pogrešno korišćenje očigledno vodi do prigovora da su takvi fotoaparati lošiji i sa lošijom oštrinom nego obični digitalni, i da se na objektivima skuplja prašina i slično. Pravilnim izborom uređaja i iskustvom D-SLR fotoaparat je prava odluka kako za amatere tako i za profesionalne fotografe.

više
Dodati proizvodi za upoređivanje (1)
Za upoređivanje ti nedostaje još 1 proizvod.
Na spisku proizvoda klikom na Uporedi označi one proizvode koje želiš da dodaš u upoređivanje. Za završetak klikni na zeleni taster Uporedi izabrane proizvode.

Ne propusti

Saveti prilikom kupovine

Izaberite fotoaparat za kvalitetne slike

Visok kvalitet slike je krajnji proizvod koji nastaje kada koristite kvalitetan fotoaparat. Jedina stvar ...

Kupovina i sigurnost D-SLR fotoaparata

D-SLR fotoaparati su se u posednje vreme pojavili i na našem tržištu, a kao bilo koji drugi izum i D-SLR ...

Kvalitet foto opreme zavisi od kvaliteta fotoaparata i želja fotografa

Danas nam savremeno fotografisanje omogućava da napravimo veliki broj fotografija visokog kvaliteta i ...

Nikon fotoaparati

Nikon fotoaparati su digitalni fotoaparati koji su pogodni za one korisnike koji će ih upotrebljavati ...

Prikaži sve savete za kupovinu
286 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savete

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.