Ostali muzički instrumenti

Želiš da sviraš instrument za koji u simfonijskom orkestru nema mesta? Određene instrumente nećeš naučiti da sviraš u muzičkoj školi, već ih sviraš po sluhu i osećaju. Ako ti treba baš takav instrument, onda pogledaj široku ponudu proizvoda i pre kupovine se pobrini za najjednostavniju odluku.

Na raspolaganju je više neobičnih instrumenata, a neki od njih su usna harmonika, egg shaker, tamburina, trougao, marake i ukulele.

Najpopularnija i najraširenija je usna harmonika koja je aerofobni instrument s slobodnim metalnim perima, a generalno je uvrštavamo u duvačke instrumente. Takozvane harmonike nemaju tipke već moraš usnama i jezikom da izabereš jednu ili više rupica i vazduhom da stvaraš zvuk. U tom slučaju su to diatonične harmonike koje su raširenije, a postoje i hromatske s kojima možeš osnovne tonove da raširiš za polovinu tona.

Zanimljiv instrument je egg shaker koji je u obliku jajeta, a zvuk proizvodi kada ga protreseš. To je latinoamerički instrument koji je po funkcionalnosti sličan marakama. Marake isto stvaraju zvuk tresenjem, a daju ga semenke, pesak ili njima slične stvari koje kruže po instrumentu i udaraju u njegove unutrašnje ivice.

Tamburina i trougao sa instrumenti koje uvrštavamo u udaraljke, a najčešće se koriste u ritmičkoj muzici.

Čest instrument u rubrici ostalih instrumenata su ukulele koje su slične gitari, imaju četiri žice, a mogu biti velike čak do pola metra.

više
Saveti 0
Dodati proizvodi za upoređivanje (1)
Za upoređivanje ti nedostaje još 1 proizvod.
Na spisku proizvoda klikom na Uporedi označi one proizvode koje želiš da dodaš u upoređivanje. Za završetak klikni na zeleni taster Uporedi izabrane proizvode.
725 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savete

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.