Zvučnici

Kupuješ nove zvučnike, ali ne možeš da se snađeš u ponudi? U tom slučaju dobro razmisli pre kupovine jer u području zvučnika cena nije neophodno pokazatelj kvaliteta. Da bi se bolje upoznao s odlikama zvučnika, pre kupovine pogledaj ponudu i potraži zvučnike koji će ti odgovarati.

Na raspolaganju su ti zvučnici sa različitim brojem jedinica, od jedno- pa do tri- i više-sistemskih. Poslednji su česti u sistemu pet visokotonskih zvučnika s jednim niskotonskim zvučnikom i dosežu odličan učinak pri korišćenju u kućnom bioskopu ( 5.1 sistem zvučnika). Zvučnici su generalno uređaji koji električni signal pretvaraju u zvuk.

Sistemi su sastavljeni bilo iz aktivnih ili iz pasivnih zvučnika. Ključna poenta prvih je da već imaju pojačalo i zato rade bez smetnji, dok pasivne zvučnike moraš za optimalan rad da priključiš na dodatno pojačalo. Jedno-sistemski zvučnik je, kao što već samo ime govori, sastavljen iz samo jedne jedinice. Najčešći su dubokotonski, odnosno, niskotonski zvučnici te je taj sistem najprimjereniji za manje prostore.

U većim prostorima su poželjni veći sistemi zvučinka: visokotonski u kombinaciji s niskotonskim koji su povezani preko pojačala. Pri tom su bitne tehničke karakteristike pojedinih zvučnika, pogotovo frekvencijski raspon koji se meri u hercima (Hz) i jačina koju izražavamo u vatima (W). Što je prostor veći, potrebna ti je veća jačina i raspon za optimalan zvuk.

Pri kupovini razmisli za šta su ti potrebni novi zvučnici. Ako je to kućni bioskop izaberi višesistemske zvučnike (kombinaciju visokotonskih i niskotonskih) u skladu sa veličnom prostorije u kojoj je smešten sistem kućnog bioskopa.

više
Saveti 0
Dodati proizvodi za upoređivanje (1)
Za upoređivanje ti nedostaje još 1 proizvod.
Na spisku proizvoda klikom na Uporedi označi one proizvode koje želiš da dodaš u upoređivanje. Za završetak klikni na zeleni taster Uporedi izabrane proizvode.
350 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.