Bežični ruteri

Kupujete novi ruter, ali ne znate koji da izaberete? Zbog raznih modela koji su ponuđeni na tržištu, izbor zaista može da bude težak. Kako biste pojednostavili odluku, još pre kupovine proverite široku ponudu.

Postoje bežični i žično/bežični ruteri koji su opremljeni s LAN ulazom za klasično povezivanje putem mrežnog kabla. Razlikuju se u broju ulaza, broju i podešavanju antena, brzini prenosa podataka, kao i operativnim sistemima koje podržavaju.

Možete izabrati rutere s jednom, dve, tri ili četiri antene, dok neki modeli imaju unutrašnju antenu. Spoljna antena može biti pomična ili statična. Morate izabrati ruter koji je kompatibilan s operativnim sistemom vašeg računara, npr. Windows 98SE, NT, 2000, XP, Vista, Windows 7, MAC OS, NetWare, Unix ili Linux. Postoje i ruteri koji omogućavaju lokalno i/ili daljinsko upravljanje.

Određeni bežični ruteri imaju ugrađen QSS (Quick Secure Setup) sistem koji omogućava brzo i jednostavno postavljanje, i koji prilagođava sigurnosne parametre na najviši nivo sigurnosti, pa ako ste jedan od neiskusnih korisnika ovo je prava stvar za vas. Kod rutera je bitno s kakvom tehnologijom radi, pa pre kupovine treba obratiti pažnju i na to.

Najadekvatniji i najbolji izbor su sigurno 802.11g i 802.11n sistemi. Ruteri s ugrađenom CCA tehnologijom koji sprečavaju probleme između mreža, jer onemogućavaju prekrivanje kanala odnosno uređaja. Određeni modeli su opremljeni s tasterom za brzo postavljanje sigurnosnih parametara (WPS), tasterom za ponovno pokretanje i resetovanje, kao i on/off tasterom. Pre kupovine svakako proverite garanciju koju nudi proizvođač.

više
Saveti 0
Dodati proizvodi za upoređivanje (1)
Za upoređivanje ti nedostaje još 1 proizvod.
Na spisku proizvoda klikom na Uporedi označi one proizvode koje želiš da dodaš u upoređivanje. Za završetak klikni na zeleni taster Uporedi izabrane proizvode.
470 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.