Mašine za pranje i sušenje veša

Za stanove sa malim kupatilima, gde nema dovoljno prostora, kombinovana mašina za pranje i sušenje veša je pravo rešenje. U poređenju sa odvojenim uređajima za sušenje, kombinovane mašine za pranje i sušenje veša su mnogo energetski ne ekonomičnije, ali ponekad je to jedino moguće rešenje. Dakle, ako ti je potrebna mašina za sušenje veša, a nemaš dovoljno prostora, možeš da kupiš i kombinovanu mašinu za pranje i sušenje veša.

Prednost kombinovane mašine za pranje i sušenje je ušteda prostora. Uređaji standardnih dimenzija su duboki između 55 i 60 centimetara, dok uži modeli mogu biti široki samo 44 centimetra. Ako si se odlučio za uređaj sa prednjim punjenjem, toliko ćeš imati manje prostora. Takođe, možeš da izabereš i uređaj sa gornjim punjenjem, koji je ujedno i uži nego sa prednjim, ali je zbog različitog oblika istog kapaciteta. Prednost uređaja sa prednjim punjenjem je da za vreme rada možeš da vidiš šta se događa u njoj i na nju možeš da staviš bilo šta. Prednosti gornjeg punjenja su ta da možeš da ubaciš dodatan veš i nakon što je ciklus pranja počeo, i što ti ne treba puno prostora za otvaranje vrata. Kapacitet standardnih mašina za pranje i sušenje veša je 5-7 kg za pranje i 3-5 kg za sušenje.

Mašine za pranje i sušenje veša se uopšteno klasifikuju u energetske razrede od A (najefikasnije) do G (najmanje efikasna). Kod pranja, većina mašina za pranje i sušenje veša spada u razred A, a kod sušenja u razred B.

Modernije mašine za pranje i sušenje veša imaju neke dodatne funkcije koje mogu da budu vrlo korisne. Senzori koji detektuju težinu veša i tome prilagođavaju količinu vode su standardni već neko vreme. Neke mašine za pranje i sušenje veša imaju fuzzy-logic sistem, koji podešava dužinu ciklusa pranja, čime se smanjuje potrošnja energije.

Osim po potrošnji struje, mašine za pranje i sušenje veša su podeljene u klase A do G po broju obrtaja. Brzina je posebno važna tokom centrifuge, jer veća brzina znači više suv veš. Zato treba izabrati uređaj sa bar 1200 obrtaja po minuti, a poželjno je i više (do 1600).

Važno je takođe da saznaš i da li mašina za pranje i sušenje veša ima senzorsko ili vremensko sušenje veša. Senzorsko je bolje, jer se vreme sušenja podešava prema stvarnoj vlažnosti veša i onda ne postoji mogućnost da se veš suši predugo i da bude previše zgužvan.

Ako te muče glasne mašine za pranje i sušenje veša, dostupni su uređaji sa digitalnim inverterskim motorom koji radi tiše. Za njeno pranje veša su dostupni uređaji sa posebnim bubnjevima koji tokom rada stvaraju sloj vode između bubnja i veša, zbog čega veš glatko klizi uz zidove bubnja.

mašine za pranje i sušenje veša sa ovim i drugim karakteristikama potraži na Idealno.rs, gde možeš da uporediš različite ponude.

više
Dodati proizvodi za upoređivanje (1)
Za upoređivanje ti nedostaje još 1 proizvod.
Na spisku proizvoda klikom na Uporedi označi one proizvode koje želiš da dodaš u upoređivanje. Za završetak klikni na zeleni taster Uporedi izabrane proizvode.
Cena
MIN MAX

Pretraži po brendu

Energetski nivo efikasnosti

Kapacitet sušenja (kg)

MIN MAX

Kapacitet pranja (kg)

MIN MAX

Broj obrtaja centrifuge (u okr./min)

MIN MAX

Jačina zvuka centrifuge (u dB)

MIN MAX

Glasnoća prilikom pranja (u dB)

MIN MAX

Potrošnja vode (u l)

MIN MAX

Toplotna pumpa

Visina (cm)

MIN MAX

Širina (cm)

MIN MAX

Dubina (cm)

MIN MAX

Boja

Ne propusti

Saveti prilikom kupovine

Vodič za biranje nove 2u1 mašine za pranje i sušenje veša!

Kupovina nove mašine za pranje i sušenje veša je velika odluka u svakom domaćinstvu. To je odluka koja ...

Prikaži sve savete za kupovinu

Komentari

Pre 2 godine

ARISTON mašina za pranje i sušenje veša HOTPOINT

ARISTON mašina za pranje i sušenje veša HOTPOINT AQD970F 49 EU

Odlicna. Mnogo programa, jednostavna ya upotrebu.

165 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.