Supermarket

Skeneri - IRIS - A3

Da li želiš da preneseš na računar staru fotografiju ili prijatelju, odnosno poslovnom partneru da pošalješ važan dokument? Kupovinom skenera, odnosno optičkog čitača, ovakve poslove ćeš uvelike moći da olakšaš, jer sa njim možeš da uređuješ dokumenta i na samom računaru. Pre kupovine pregledaj široku ponudu raznih modela i pojednostavi svoju odluku.

Najčešći proizvođači ovih uređaja su Canon, HP i Epson, ali i neki drugi. Skener je deo računarske opreme pomoću koje dokumenta i fotografije pretvaramo u računarski zapis. Nakon što ih skeniramo, fotografije i dokumenta možemo dodatno da uređujemo sa računarskim programima. Pri kupovini skenera treba obratiti pažnju na rezoluciju i dubinu boja. Što skener ima veću rezoluciju, više ćemo moći da povećamo sliku. Skenere delimo u tri grupe, tzv. flatbed skener koji su najčešći, skeneri za čitanje filmova, kao i rotacione skenere koji su namenjeni korišćenju u grafičkoj industriji.

S flatbed skenerima možeš ostvariti kvalitetne prenose koje možeš da obradiš u računarskom programu, kao i da ih odštampaš na papir. Najčešći skeneri su veličine A4. Pri radu tražimo brz i efikasan rad uređaja, zato pre kupovine proveri brzinu skeniranja raznih skenera, koja se kreće oko 50 stranica po minuti. Za dvostrana dokumenta skeneru treba malo više vremena.

Nemoj zaboraviti da pogledaš različite veličine skeniranih dokumenata, kao što su A4 i A3, iako pri tom treba obratiti pažnju na veličinu skenera. Uglavnom, sa skenerom možeš da odrediš izvođenje same funkcije, odnosno format u koji želiš da preneseš dokument (npr. pdf format). Odlikuje ih i tehnologija za uklanjanje ogrebotina i prašine, kao i izdržljiva kućišta koja osiguravaju duži život uređaju. Pri kupovini skenera dobija se i softver proizvođača koji skeniranje čini još jednostavnijim.

više
Cena
MIN MAX

Maksimalna veličina skeniranih dokumenata

Optička rezolucija (u dpi)

Saveti prilikom kupovine

Izbor savršenog poklona više nije nemoguća misija

Praznična trpeza, zabave u decembru, druženja s porodicom, prijateljima i saradnicima. Sve je to neizostavni ...

Kupovina skenera

Optički čitač ili skener deo je računarske opreme starije od 30 godina koja uz pomoć programa, fotografije ...

Prikaži sve savete za kupovinu
1 proizvod
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najnižeg)
  • Popust (od najvišeg)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka