Potraži među prikazanim proizvodima

Cena
MIN MAX

Boja

Akvarijumi

(18 proizvoda)

Većini je akvaristika samo omiljeni hobi, a nekima može da bude životni poziv i strast. Ako želiš sam u svom domu da kreiraš svoju podvodnu raznovrsnost, svet akvaristike ti nudi celu paletu različitih mogućnosti. Akvarijumi se prema svojoj veličini razlikuju od malih, gotovo nano akvarijuma, zapremine svega 10 litara vode ili manje, pa sve do akvarijuma zapremine sto ili hiljadu litara vode za čije održavanje je potrebno veliko znanje i veština.

Odluka o veličini akvarijuma zavisi pre svega od veličine raspoloživog prostora, ali i od finansijskih mogućnosti, pošto da su veliki akvarijumi jako skupi, pa čak i za održavanje. Izbor vrsta ribica koje želiš da uzgajaš u svom akvarijumu isto tako zavisi od veličine akvarijuma. Na primer, omiljene zlatne ribice uopšte nisu pogodne za manje akvarijume. Ne važi ni pravilo da količina posla i brige oko akvarijuma zavisi od same veličine. Zapravo, u većem akvarijumu je lakše postići raznovrsnost nego što je to u moguće u manjem akvarijumu, ali ipak to ne znači da moraš da kupiš najveći akvarijum na tržištu da bi ribicama i biljkama bilo prijatno ili da bi tvoj trud oko održavanja bio manji. U akvarijumima od pedeset litara pa naviše, biće prilično jednostavno da postigneš raznovrsnost sistema, ali nije potrebno da se plašiš ni manjih akvarijuma. Možda će kod njih biti potrebno češće menjati vodu, ali s obzirom na manju zapreminu i ta zamena vode će biti brža i jednostavnija.

Po pravilu je lakše i jeftinije održavati slatkovodni akvarijum za koji treba manje opreme i predznanja, nego što treba za morski akvarijum. Za entuzijaste koji akvaristici planiraju da posvete više vremena i novca, lepo održavan morski akvarijum će biti konstantan izvor ponosa. Oni koji imaju više prostora i neograničen budžet, mogu da osmisle ugradni akvarijum, napravljen po narudžbini, ali i samostojeći akvarijum na pravom mestu može da bude jednako efektan i bajkovit.

Ako već na pameti imaš tačno određenu vrstu ribica, najbolje je da proveriš karakteristike i potrebe te vrste, pa prema njima da biraš najpogodniju opremu. Ako za akvarijum već imaš tačno određen prostor, planiranje je najbolje početi biranjem tipa akvarijuma i zatim da proveriš najpogodnije vrste ribica. Kao što je već rečeno, dimenzije akvarijuma danas nisu nikakva prepreka, a uz malo veštine i znanja može da se napravi i u kućnoj radinosti. Ipak za početnike je najlakše da kupiš već napravljen akvarijumski sistem i polako da se upoznaš s njim. Uvek moraš da imaš na umu da su ribice živa bića za koja smo odgovorni baš kao i za bilo koju drugu vrstu kućnih ljubimaca. Namena akvarijuma nikada ne sme da bude samo ukrasna.

Na Idealno.rs proveri najpovoljnije ponude i želimo ti puno sreće i zadovoljstva sa novim hobijem.

Prikaži više
18 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka