Kamini

(140 proizvoda)

Slažeš li se da je grejanje toplim kaminom i gledanje plamena kako gori, jedan od najboljih osećaja koje možeš da doživiš u hladnim zimskim večernjim satima? Da li želiš da ulepšaš svoj dnevni boravak kaminom? Možda nameravaš i ceo stan da greješ sa njim? I to je moguće. Za kupovinu pravog modela, koji će ti omogućiti tačno ono što želiš, pogledaj na Idealno.rs.

Grejanje uz vatru je najbolji primarni način grejanja koji je čovek mogao sam da nadgleda. Sunca i tople vode je bilo samo kada su bili povoljni uslovi, ali čovek je uvek mogao da prikupi suvo drveće, zapali vatru i tako se ugreje, pa čak i da kuva. Zato ne čudi da, uprkos svim različitim savremenim metodama grejanja, mnogi ljudi još uvek žele da imaju kamin. Neki se greju isključivo sa njim, dok ga drugi samo povremeno upale, ali sigurno uživaju u prijatnoj toploti koju njihovi kamini isijavaju.

Prednost ugradnje kamina je i njegovo lokalno delovanje. To znači da sa kaminom zagrevaš specifičnu oblast, a ne ceo stan ili kuću. Tokom prelaznog perioda, kada je spoljna temperatura vazduha tokom dana još uvek vrlo visoka, a u večernjim satima i ujutro bude hladno, kamin je vrlo zgodan. Nema potrebe za pokretanjem celog sistema centralnog grejanja, već možeš sa kaminom da ugreješ samo određene oblasti u kojima želiš da bude toplije. U takvim slučajevima ova vrsta grejanja je ekonomičnija.

Danas su dostupne različite vrste kamina, a sigurno među svima njima možeš da pronađeš i onaj koji je pogodan za tebe. Neki kamini su ugradni, a drugi samostojeći. Na taj način možeš lako da izabereš vrstu kamina u zavisnosti od količine prostora i u odnosu na ostale karakteristike prostora (koliko prostora će ti biti potrebno za ugradnju jedne ili druge vrste kamina?). Osim uobičajenih kamina sa ogrevom, na tržištu su među korisnicima sve popularniji električni ili plinski kamini. Njihova instalacija je mnogo manje problematična, a i ne moraš da imaš uvek spremnu zalihu drva. Konkretno, takvi kamini su pogodni za naknadnu ugradnju u stanove u stambenim zgradama u kojima grejanje na drva nije bilo predviđeno prilikom izgradnje.

Za uređenje enterijera možeš čak da izabereš i stoni kamin, koji bi trebalo da odgovara svim Feng Shui smernicama integracije elemenata u prostor. Tu su i biokamini koji rade na bioetanol. Predstavljaju dodatni izvor toplote, ali su preslabi da bi zagrejali celu sobu. Kao ukras imaju mnoge prednosti, jer mogu da se postave na zidove, smeste u sredinu prostorije, a manji čak i na sto. Zbog specifičnosti njihovog načina rada omogućavaju potpunu umetničku slobodu svojim dizajnerima, pa zato mogu da budu među najatraktivnijim kaminima na tržištu.

Sve ove vrste kamina su dostupne i na Idealno.rs. Takođe, možeš da uporediš cene različitih prodavnica i da na taj način garantuješ zaista najbolju kupovinu.

Prikaži više
140 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka