Potraži među prikazanim proizvodima

Cena
MIN MAX

Rekuperatori

(0 proizvoda)

Želiš prijatan vazduh u stanu, a da istovremeno ne štetiš okolini? U tvom stanu je leti previše vruće, ali zbog uštede struje ne koristiš klimu? Da li želiš više svežeg vazduha u zimskim mesecima, ali ne želiš veće račune za grejanje? Odgovor na tvoje probleme je rekuperator.

Rekuperator je uređaj koji omogućava cirkulaciju vazduha i razmenu temperature između spoljašnjeg i unutrašnjeg vazduha. Dakle, rekuperator leti hladi, a zimi greje prostor bez preterano visokih troškova i potrošnje struje. Rekuperator deluje tako što unutrašnji vazduh menja sa spoljašnjim, jer su u okviru rekuperatora paneli, koje se brinu za prenos energije sa jednog u drugi. Tako unutrašnji vazduh koji rekuperator povuče iz prostorije emituje toplotu u spoljašnji vazduh, koji pomoću rekuperatora dolazi u unutrašnju prostoriju. Zbog ove razmene energije ili toplote vazduh koji zimi dolazi u stan je topao i zato takva ventilacija ne zahteva potrebu za dodatnim grejanjem. Tokom letnjih meseci, kada nas muči vrućina, rekuperator radi obrnuto. Budući da je vazduh topliji napolju, ali u okviru hladnjaka, unutrašnji vazduh je sada na putu prema napolju uzima toplotu iz spoljašnjeg vazduha, a spoljašnji, prijatno ohlađen ide unutra.

Na taj način sa rekuperatorom omogućavaš uvek čist i svež vazduh, bez dodatnih gubitaka energije. Unutar rekuperatora je filter koji obezbeđuje čistoću vazduha koji dolazi u dnevni boravak. Tako rekuperator u svojoj oblasti ima najmanje dve važne funkcije: pruža prijatnu temperaturu vazduha i brine se za njegovu čistoću.

Postoje dve vrste rekuperatora koje možeš da izabereš, u zavisnosti od tvojih potreba. Centralni sistem ventilacije sa rekuperatorom je uopšteno efikasniji i nudi dodatne mogućnosti, pa je pogodan za objekte koji se grade, jer je njegovu ugradnju potrebno predvideti pre izgradnje. Većina modernih novih zgrada ima takav sistem. Ako je tvoj dom starijeg datuma, ne brini, jer imaš na raspolaganju i drugu vrstu rekuperatora, preko lokalnog rekuperatora. Za razliku od centralnog, koji provetrava ceo objekat, lokalni rekuperator je namenjen za ventilaciju samo jedne prostorije, uz uslov da prostorija ima najmanje jedan spoljašnji zid, na koji je moguće montirati rekuperatorsku jedinicu.

Ako već znaš da je ventilacija sa rekuperatorom pravo rešenje za tebe, proveri različite ponude na Idealno.rs i odluči se za najbolje.

Prikaži više
0 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
Ne postoji proizvod koji odgovara izabranoj kombinaciji filtera. Pokušaj da upotrebiš drugačiju kombinaciju filtera ili posebno koristi svaki filter.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka