Ručni mikseri

(564 proizvoda)

Danas je teško zamisliti da su, ne tako davno, u vreme naših baka, šlag mutili ručno. Prvo se to radilo metlicama, a onda na kraju 19. veka su došli prvi ručni mikseri. Po izgledu se nisu previše razlikovali od današnjih ručnih električnih miksera. On se sastojao od dve metlice, tela u kojem je sakriven mehanizam i ručke za okretanje. Ovakav mikser je olakšavao posao, jer je imao dve metlice umesto jedne, pa ipak okretanje ručke nije bio tako lagan fizički posao.

Današnji električni mikseri su, uprkos očiglednoj sličnosti, mnogo korisniji i nude dodatne mogućnosti. Na idealno.rs možeš da pronađeš različite modele sa raznim priborom. U telo, gde je pre bio skriven mehanizam, sada je električni motor koji pokreće rotaciju metlica ili druge nastavke. Ručku je zamenio prekidač koji omogućava izbor različitih nivoa brzine, pa je i minimalna brzina mnogo brža i efikasnija od ručnog okretanja.

Današnji električni ručni mikseri se mogu koristiti za druge namene, a ne samo za šlagove ili belanca. Sa većinom miksera dobijaš u kompletu i poseban nastavak za mešanje i gnječenje testa. Tu su i nastavci koji tvoj ručni mikser pretvaraju u štapni, ili dobiješ set posuda i nastavak za sečenje, s kojima svoj mikser pretvaraš u mali multipraktik.

Pored toga, neke modele ručnih miksera pri upotrebi više nije potrebno da držiš u ruci, jer stoje na postolju na kojem je i posuda u kojem se komponente miksuju. Dakle, takvi modeli ručnih miksera su „ručni” samo po imenu, a inače su to uređaji koji samostalno stoje na ravnoj podlozi, pokrećeš ih pritiskom na dugme i oni sve sami naprave.

Ako želiš da obezbediš optimalnu ravnotežu između kvaliteta i cene, pogledaj ponudu različitih modela ručnih miksera na Idealno.rs i izaberi najbolju ponudu.

Prikaži više
564 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka