Aparati za vakumiranje i pribor

(194 proizvoda)

Aparat za vakumiranje je nezamenjiv uređaj u svakom domaćinstvu u kojem se priprema puno suhomesnatih proizvoda i pakuje puno baštenskih proizvoda i drugih namirnica koje ostaju sveže najduže kada su vakumski upakovane. Suprotno uvreženom mišljenju, takav način čuvanja je pogodan i za hranu koja sadrži tečnost, kao što je sirovo meso.

Svi uređaji za vakumiranje su opremljeni folijom za varenje i kesicama, pa lako možeš da dokupiš set kesica za vakumiranje. Većina aparata za vakumiranje radi dobro samo sa folijama i vrećicama koje su posebna napravljene za aparate određenih proizvođača. Obične plastične vrećice i folije su obično pretanke i previše se rastope tokom varenja. Vrlo zgodne su posude za vakumiranje, koje ili već dolaze sa nekim aparatima ili ih naknadno kupuješ. U takvu posudu možeš da staviš rendani sir, napola pojedeno voće ili povrće, peciva ... Sa nekim modelima aparata za vakumiranje dobiješ u kompletu ili možeš da dokupiš poklopce za flaše i tegle. Dakle, ako otvoriš teglu krastavaca i ne potrošiš u roku, možeš da koristiš takav poklopac i sa vakumom im produžiš rok trajanja. Međutim, i dalje moraš da ih čuvaš u frižideru. Upotrebljivost uređaja za vakumiranje se vidi i prilikom zamrzavanja hrane, jer je tako dodatno zaštićena i zauzima manje prostora u zamrzivaču.

Kada kupuješ aparat za vakumiranje, potrebno je da obratiš pažnju na nekoliko ključnih karakteristika. Najvažnija je širina fioke za vakumiranje, jer od toga zavisi veličina hrane koju želiš da vakumiraš. Aparati za kućnu upotrebu variraju između 28 i 35 centimetara u širinu. Snaga aparata zavisi od njegove usisne snage vazduha. Jači uređaj će zato svoj posao obaviti brže. To znači da uređaj sa 240 W snage isisava vazduh brzinom od 22 litre u minuti, a aparat istog proizvođača sa 180 W snage će isisavati vazduh brzinom od 12 litara u minuti. Međutim, budući da više snage često u praksi znači i veću cenu, pre kupovine razmisli o tome koliko brz uređaj ti je zapravo potreban. Neki aparati su opremljeni i sa funkcijom automatskog isključivanja protiv pregrevanja i funkcijom automatskog i ručnog vakumiranja.

Aparati za vakumiranje i varenje kesica možeš da koristiš i za neprehrambene proizvode. Na primer, srebrni nakit u zatvorenom vakum pakovanju neće oksidirati. Takođe je koristan za pomorce i ribare koji žele da obezbede da se određene namirnice, kao što su na primer, šibice ili signalne rakete, boravkom na moru ne pokvase.

Ako smatraš da bi ti aparat za vakumiranje olakšao život i planiraš da ga kupi, pre kupovine proveri na Idealno.rs koja je ponuda najpovoljnija.

Prikaži više
194 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka